Text Size
Luni, Ianuarie 22, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente Stiri si evenimente Training „Liderii de maine” sunt instruiti la Brasov

Training „Liderii de maine” sunt instruiti la Brasov

 

Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi (AFAFCI) din Brasov deruleaza in acest an scolar un proiect care are ca scop educarea tinerilor in spiritul apartenentei la comunitatea locala.

Proiectul se numeste „ Liderii de maine ” si se adreseaza noii generatii, astfel ca beneficiarii directi sunt elevi al clasei a XI-a din colegii brasovene. Ei au fost selectati sa participe la sapte sesiuni de pregatire continand urmatoarele module tematice: economie, administratie locala si siguranta, sanatate, educatie si cultura.

Domeniile alese reprezinta componentele elementare ale oricarei comunitati urbane contemporane. Sesiunile de pregatire se desfasoara timp de sapte luni, in fiecare luna fiind programat unul din modulele tematice sus amintite. Proiectul este programat pentru durata unui an scolar, iar editia pilot este implementata incepand cu anul scolar 2012- 2013.

Sesiunile de pregatire includ prezenta reprezentantilor institutiilor locale care vor fi principala sursa de informatii  in intalnirile cu elevii. In cadrul acestora se incearca clarificarea rolului fiecarei institutii si aria sa de actiune. Astfel, viitorii  lideri comunitari vor avea cunostintele necesare pentru a porni un dialog coerent,  între comunitate si actorii publici, pe diferite probleme, in functie de specificul fiecarei institutii. Esenta proiectului este crearea unui grup critic care sa porneasca acest dialog. Prin implicarea tinerilor, AFAFCI doreste ca acest dialog să aiba continuitate si dupa incheierea activitatilor proiectului. Rezultatele preconizate mai se refera si la dezvoltarea spiritului comunitar in randul generatiei tinere. De asemenea, atragand in acest proiect multe organizatii, atat publice cat si private, se vrea si generarea unei abordari pro-active a implicarii cetateanului in procesul de luare a deciziilor la nivel local.

Proiectul „Liderii de maine” se doreste a fi un  eveniment deosebit in viata comunitatii brasovene, un model de parteneriat intre membrii societatii civile si institutiile administrative. Mai multe, la www.afafci.ro

AFAFCI a fost constituita in ianuarie 2004 si este o organizatie neguvernamentala cu personalitate juridica, non profit si apolitică. AFAFCI este continuatoarea Asociatiei Femeilor Manager Brasov, creata în anul 1997.