Text Size
Luni, Ianuarie 22, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Asociatiile se prezinta

A.F.R. - ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA

Asociatia Femeilor din Romania este prima organizatie deomocratică pentru femei, care a fost fondată în 1989 - de catre D-na Liliana Pagu, Presedinta AFR, personalitate marcanta a muzicii romanesti si Ambasador al  Pacii -   cu scopul de a organiza, reprezenta și apăra drepturile femeilor în România. Asociația numără 9.600 de membre active și beneficiare, atât in București cât și în celelalte județe ale țării.

AFR este o organizatie non-guvernamentala, nonprofit, al carei scop este cresterea gradului de constientizare a femeilor din Romania, in vederea dobandirii si dezvoltarii unor  abilitati proprii, care sa le permita si sa le determine sa isi  asume responsabilitatea unor schimbari pozitive atat in viata lor proprie, cat si in cea a comunitatii in care traiesc.

Fidela sloganului sau ”Ajuta-ma sa te ajut!”, Asociatia Femeilor din Romania are drept scop gruparea in jurul sau a tuturor femeilor din tara, indiferent de rezidenta, de varsta, nationalitate, religie, convingeri politice, profesie propunându-si constientizarea femeilor in legatura cu  responsabilitatile ce le revin ca participante la activitatea economica, socio-politica, culturala, ca mame si sotii; problemele specifice care influenteaza societatea si drepturile de care pot benficia;

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA , ca initiatoare a miscarii nationale de femei a devenit o puternica punte de legatura intre organizatii, comitete si asociatii ce activeaza in beneficiul femeilor. AFR promoveaza un parteneriat eficient in programe, proiecte si activitati comune.

Anul acesta , pe 26 aprilie 2012 AFR a sarbatorit 22 de ani de existenta, timp in care a derulat  cu acelasi entuziasm programe și proiecte naționale și internaționale, a ținut cursuri de formare și a desfășurat activități în sprijinul femeilor, a organizat campanii de conștientizare și promovare în domeniile  drepturilor femeilor, educației civice, sănătății, egalității de șanse, toleranței și non-violenței, combaterii sărăciei și a discriminării. Din 1990, Asociația a dezvoltat parteneriate naționale și internaționale în proiecte legate de afirmarea femeilor.

Proiectele noastre se concentrează pe teme diverse dar toate sunt axate pe consolidarea rolului femeii în societate, în special în ceea ce privește implicarea femeilor în comunitate și în procesul de decizie la toate nivelurile: economic, social, sau politic. Sustinem combaterea discriminării și incluziunea socială. În programele noastre acordam o atenție deosebită conexiunii între generații și acordării de sprijin atât femeilor tinere dezavantajate, cât și celor mai în vîrstă.

Cel mai recent proiect derulat cu succes de catre AFR este proiectul POSDRU 62066,  co-finantat din Fondul Social European prin  Programul Operational Sectorial , Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  intitulat ”Sanse Egale si Respect, Instrumente Antreprenoriale dintr-o Perspectiva de Gen, 2010-2013” (SERAF). Axa prioritară 6. Promovarea incluziunii sociale Domeniul major de intervenţie 6.3. „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Proiectul, prin intermediul Centrelor sale de Instruire Informare si Consiliere (Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi) vizeaza formarea profesionala la nivel de top a unei femei de afaceri. Prin cursurile oferite gratuit, femeile car au ales aceasta optiune de viata isi  însuşeasc şi  dezvolta în mod temeinic  abilităţile de comunicare, organizare, vânzare, negociere, marketing şi dezvoltarea unei afaceri independente. Absolventele vor fi consiliate si sprijinite în deschiderea noilor afaceri de către specialiştii  Centrului. Cele mai bune planuri de afaceri elaborate la finalul cursurilor, vor fi premiate. Toate participantele vor face parte dintr-o reţea naţională şi internaţionala a femeilor de afaceri de succes.

Acesta este doar începutul ! Centrele SERAF deschise în fiecare regiune de implementare a proiectului (Nord Est, Sud Vest, Centru si Bucureşti Ilfov),  aşteaptă înscrierile si pentru sesiunile următoare, 320 de femei urmând să beneficieze  de acest cursuri pana la incheierea proiectului.  Centrele SERAF, adevarate pepiniere ale antreprenoarelor de succes,  sunt pregatite oricand sa ofere îndrumările necesare şi sunt un punct de sprijin pentru schimbarea în bine a  destinului femeilor temerare , care doresc sa demareze o afacere profitabila pentru ele, pentru familia lor si pentru comunitate. Mai multe detalii pe www.seraf.ro

La ora actuală AFR coordonează o rețea de 40 de organizații naționale de femei și  este membră a mai multor organisme internaţionale preocupate de statutul și situaţia femeii.

De-a lungul timpului, AFR a participat activ la diferite evenimente internationale (conferinte, seminarii, simpozioane, etc.) si a colaborat apropiat cu organizatii de femei si ale Societății Civile  din Anglia ,Armenia , Austria, Belgia, Bosnia, Bulgaria,Republica Cehia , China, Coreea ,Croatia, Cuba,Danemarca, Elvetia,Franta , Finlanda ,Germania, Grecia, Italia, Israel, Irlanda, Iugoslavia, Lituania,Luxemburg,Malta, R.Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia,Portugalia, Rusia, Slovenia,Slovacia Spania, Scotia, Suedia, Tailanda,.Turcia, Ungaria ,Ukraina, S.U.A.

Recunoastere internationala: Numeroase organizatii internationale, reprezentanti ai societatii civile din diferite tari precum si delegatii oficiale si-au exprimat dorinta de a cunoaste activitatea Asociatiei Femeilor din Romania. Au vizitat Asociatia : delegatia de stat din Belarusia ,asociatii de femei si caritate din Anglia Elvetia, Olanda , Italia , China, Japonia, Franta,Germania , Bulgaria, Grecia, Iugoslavia ,Suedia, Japonia, U.K. ,S.U.A , Organizatia Natiunilor Unite, precum si partenerii din cadrul proiectelor Socrates/Grundtvig 2 din Scotia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Austria,Germania, Spania, Ungaria, Germania,Grecia.

AFR este membru fondator al Coalitiei pentru Sanatatea Reproducerii in Romania (1998), este initiatoare a Coalitiei pentru Cultura Pacii si Non-violentei in Romania (1999) si a Retelei Nationale a organizatiilor de femei din Romania (2002), membru simpatizant in Coalitia asociatiilor femeilor de afaceri (2004)Este afiliata la Federatia pentru Pace si Cooperare in Balcani – 1996, Atena,

  • la Coalitia-Karat pentru Actiune Regionala (ONG-uri ale femeilor din 13 tari din Europa Centrala si de Est) – Varsovia, 1997,
  • la UNESCO – Reteaua Retelelor “Aladin” – 1998, Hamburg ,
  • la Coalitia impotriva saraciei prin dezvoltarea serviciilor sociale( tarile din spatiul Marii Negre) – Erevan, Armenia 2004
  • precum si la Consiliul Mondial al Românilor de pretutindeni (SUA ,2004)
  • de asemenea, Asociatia este agreata si de ECOSOC

Asociatia Femeilor din Romania se aliaza cu organizatii, ligi si federatii din tara si strainatate care apara LIBERTATEA, PACEA si VIATA pe Pamant !

Mai multe informatii la www.afr.ro www.afr2010.ro

Acum ne puteti gasi si pe facebook la pagina de facebook: http://www.facebook.com/liliana.pagu.5

Informatiile cele mai recente despre activitatea Asociatiei Femeilor din Romania se pot gasi accesand linkul http://www.afr2010.ro/activitati/2012/buletin_informativ_oct-dec2012.pdf