Text Size
Joi, Ianuarie 18, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente

Conferinta Nationala CAFA, editia a XIII -a , Brasov septembrie 2015


Minuta Intalnirii Coalitiei – 19 septembrie 2015

Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România s-a întâlnit la Brașov în data de 19 septembrie 2015. Au participat reprezentante a șase asociații de femei de afaceri din Romania: ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA ANTREPRENORIATULUI FEMININ (ADAF) www.adaf.ro, ASOCIATIA FEMEILOR DE AFACERI CLUJ (AFA CLUJ) www.afacj.ro, ASOCIATIA FEMEILOR ANTREPRENOR DIN ROMANIA (AFAR) TIMISOARA www.afar.ro, ASOCIATIA FEMEILOR INTREPRINZATOARE ROMANIA GALATI (AFIR GALATI) www.afirgalati.ro, ASOCIATIA FEMEILOR MANAGER RAMNICU VALCEA, ASOCIATIA FEMEILOR DE AFACERI SI A FEMEILOR CONDUCATOARE DE INTREPRINDERI (AFAFCI) www.afafci.ro din Brasov, gazda evenimentului. În cadrul întâlnirii coaliției, AFAFCI a preluat Secretariatul CAFA de la AFIR Galati si s-au discutat directiile în care să meargă coaliția mai departe.

În urma dezbaterilor, s-au desprins următoarele concluzii: se dorește creșterea vizibilității CAFA și se propune crearea de materiale publicitare (roll-up) cu simbolul CAFA de către fiecare asociație membră, în scopul folosirii lor la evenimentele proprii si comune; se va verifica dacă sigla CAFA este inregistrată la OSIM; comunicarile în numele CAFA vor fi supuse aprobării de către emitent pentru a se păstra un anume profil întrucât fiecare asociație membră are o misiune diferită; asociațiile membre vor comunica despre proiectele si evenimentele pe care le desfășoară pentru realizarea unui schimb de bune practici și networking; pentru alegerea unei direcții de lobby si advocacy, fiecare asociație va comunica către Secretariatul CAFA o propunere de domeniu de interes. In partea a doua a conferintei, a avut loc o prezentare interactivă privind rolul femeii in societate.

CARAVANA PROIECTULUI SERAF SE ÎNCHEIE LA IAŞI ÎN SĂPTĂMÂNA 17-21 IUNIE

Asociația Femeilor din România (AFR) finalizează la Iaşi caravana itinerantă „Săptămâna antreprenoriatului feminin” între 17 şi 21 iunie 2013, derulată în cadrul proiectului SERAF – „ȘANSE EGALE ȘI RESPECT – INSTRUMENTE ANTREPRENORIALE DINTR-O PERSPECTIVĂ DE GEN”. Evenimentele au loc în zilele de marţi, miercuri şi joi, începând cu ora 10.00, în incinta Hotelului Zimbru (Bulevardul Chimiei nr. 2), iar luni şi marţi sunt programate activări în teritoriu.

Proiectul SERAF este derulat de Asociația Femeilor din România, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Olympic Training and Consulting Limited Grecia şi HCS Advanced People Strategies. Acesta urmăreşte promovarea egalităţii de şanse în domeniul antreprenoriatului, prin stimularea implicării femeilor în iniţierea şi dezvoltarea propriei afaceri în contextul dezvoltării durabile a comunităţilor din patru regiuni de dezvoltare ale Românei: Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est şi Sud-Vest Oltenia.

Prin proiect, au fost create patru centre de formare şi consiliere privind antreprenoriatul feminin în cele patru regiuni, pentru implementarea programelor specifice adresate femeilor interesate de dezvoltarea carierei, inclusiv sprijin pentru iniţierea unei afaceri, creşterea abilităţilor şi calificărilor femeilor şi promovarea schimburilor de experienţă transnaţională concentrate pe bunele practici în domeniul egalităţii de şanse şi transferul de know-how. De-a lungul a peste doi ani, proiectul SERAF a organizat cursuri de formare acreditate şi a derulat numeroase activităţi precum conferinţe, workshopuri, consilieri profesionale cu scopul promovării antreprenoriatului feminin.

„Săptămâna antreprenoriatului feminin” s-a deruat şi în Braşov, Craiova şi Bucureşti în intervalul 27 mai-14 iunie. Caravana se va încheia la Iaşi, cu atelier de lucru, dezbatere publică, mese rotunde şi activări în teritoriu destinate femeilor din regiunea Nord-Est, în cadrul cărora vor fi prezentate activităţile proiectului, poveştile femeilor de succes din regiune şi multe alte aspecte ce ţin de contribuţia antreprenoriatului feminin la dezvoltarea economică locală şi regională. La eveniment sunt prezenţi dna Liliana Pagu, Preşedinte AFR şi Coordonator al proiectului SERAF, reprezentantul partenerului transnaţional şi invitate speciale care vor împărtăşi cu participantele experienţa profesională. De asemenea, vor fi oferite detalii despre concursul „Idei pentru afaceri de succes” care se derulează în prezent, prin care se vor oferi 160 de premii de 1.000 de lei sau unul dintre cele trei premii speciale – o tabletă electronică.

Proiectul POSDRU/97/6.3/S/62066 este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are o valoare totală de 14.666.463,57 de lei şi o durată de 34 de luni.

Conferinţa Naţională CAFA, ediţia a XI-a Cluj-Napoca, 30-31 mai 2013

Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) din Cluj, organizaţie care deţine în acest an secretariatul Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA), a organizat în perioada 30-31 mai 2013 Conferinţa Naţională CAFA.


Evenimentul a reunit la Cluj-Napoca femei de afaceri din toată ţar,a care activează şi ca membre în asociaţiile din cadrul Coaliţiei. Conferinţa a fost structurată pe patru paneluri, care s-au desfăşurat pe parcursul a două zile pline. S-a vorbit despre leadership, provocări, investiţii, proiecte, educaţie şi, în special, despre excelenţă în profesie. Speakerii evenimentului, în ordinea susţinerii prezentărilor, au fost:

Panel I

Mihaela Rus, director general Vitrina Advertising, preşedinte AFA Cluj

Doina Pulbere, manager companie Mereu Tânăr SRL, secretar general AFAFCI Braşov

Gabriela Chiriac, administrator Altexim, preşedinte AFIR Galaţi

Delicia Dîrlău, director Sabalex, AFM Râmnicu Vâlcea

Cornelia Nagy, director general Napotex, vicepreşedinte AFA Cluj

Panel II

Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, AFAR Timişoara

Norica Nicolai, europarlamentar PNL

Anca Vlad, preşedinte Grupului Fildas-Catena, ADAF Bucureşti

Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj

Lucia Morariu, director general EXIMTUR, AFA Cluj

Panel III

Simona Cenţiu, Regional Manager Central-North Area Eximbank

Amalia Sterescu, Sr. Business Consultant

Simona Baciu, fondator Transylvania College, AFA Cluj

Eusebiu Burcaş, financial coach

Darius Groza, web division director Vitrina Advertising

Panel IV

Adriana Lobdă, director Deloitte Cluj, AFA Cluj

Carmen Cebuc, administrator EuroCont Serv, AFA Cluj

Olga Stanciu, director adjunct Jolidon, AFA Cluj

Elena Basso-Stănescu, lector universitar doctor UAD, AFA Cluj


La conferinţă au luat parte peste 120 de femei de afaceri, reprezentând Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi (AFAFCI) Braşov, Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) Bucureşti, Asociaţia Femeilor din România (AFR) Bucureşti, Asociaţia Oportunităţi de Afaceri pentru Femei (ASOAF-BOW) filiala Botoşani, Asociaţia Oportunităţi de Afaceri pentru Femei (ASOAF-BOW) filiala Râmnicu Vâlcea, Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din România (AFIR) Galaţi, Asociaţia Femeilor Manager (AFM) Râmnicu Vâlcea, Asociaţia Femeilor Antreprenor din România (AFAR) Timişoara şi Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Cu această ocazie, filialele Botoşani, Dâmboviţa, Slobozia şi Râmnicu Vâlcea a Asociaţiei Oportunităţi de Afaceri pentru Femei (ASOAF-BOW) Bucureşti au fost primite ca membre simpatizante CAFA.

Gala Excelenței la Feminin


De asemenea, doamnele prezente la conferinţă au fost invitate la Gala Excelenţei la Feminin, un eveniment organizat de AFA Cluj în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, sub egida Zilelor Clujului. Gala a adus recunoaştere doamnelor din CAFA care s-au remarcat de-a lungul anilor. Nominalizările la premiul Excelenţa la Feminin au venit din parte asociaţiilor membre CAFA, iar doamnele nominalizate au fost:

ANCA VLAD - fondatoarea şi preşedinta Grupului Fildas-Catena, nominalizată din partea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin Bucureşti

LUCIA OVEZEA - director al Editurii şi Agenţiei de Difuzare Carte VOX şi preşedinte al Federaţiei Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România, nominalizată din partea Asociaţiei Oportunităţi de Afaceri pentru Femei Bucureşti

MELINDA MUREŞAN – manager al grupului de firme M&M Product, Mini M&M Plast şi Dekofilm România, nominalizată din partea din partea Asociaţiei Femeilor de Afaceri şi Conducătoare de Întreprinderi din Braşov

MARIA GRAPINI – fondator şi preşedinte onorific al Asociaţiei Femeilor Antreprenor Timişoara, în prezent ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Turism şi Mediu de Afaceri, nominalizată din partea AFAR -  Timişoara

VICTORIA PREDA - preşedinte al Consiliului de Administraţie al Grupului de firme Minet, nominalizată din partea Asociaţiei Femeilor Manager Râmnicu Vâlcea

Premiile Excelenţa la Feminin - CAFA au fost acordate ex-aequo doamnei Maria Grapini, ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism şi preşedinte onorific AFAR Timişoara și doamnei Anca Vlad, preşedinta grupului Fildas Catena şi membră ADAF Bucureşti, şi au fost înmânate de către Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost onorat de autorităţile locale ale Clujului şi de nume marcante din mediul de afaceri, politică, administraţie publică şi societatea civilă.

Parteneri ai celor două evenimente au fost: EXIMTUR – partener oficial, Eximbank – partener principal, Rollstar, Radio Cluj, TVR Cluj, Napotex, Casa cu flori, City Plaza, TIFF și Vitrina Advertising.


Forumul Futurallia - oportunitate de extindere a afacerilor pe plan mondial

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) aduce la cunostinta femeilor de afaceri din Romania ca au inceput inscrierile la cea de-a 23-e editie a The Global Summit of Women, care va avea loc intre 6 si 8 iunie 2013 la Kuala Lumpur, in Malaezia.

Tema din acest an a summitului este “Femeile: Crearea noii economii”, reflectand convingerea ca femeile pot schimba piata globala prin crearea de intreprinderi inovative, cu accent pe responsabilitatea lor fata de salariati si comunitatea locala, precum si pe initiative de protejare a mediului inconjurator.

 

Evenimentul ofera prilejul unui schimb de strategii, idei si solutii care sa accelereze aparitia de oportunitati economice pentru femei si tinere. Intre vorbitori se va numara si Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri.

ADAF a fost invitata de Irene Natividad, presedinta Summit-ului si presedinta Asociatiei Internationale a Femeilor Directori de Corporatii (CWDI), sa organizeze delegatia de participare a femeilor din Romania, sa propuna speakeri dintre oficialitatile romanesti participante, ADAF avand astfel statutul de Partener International.

Taxe de participare:

800 $ pentru corporatii

550 $ pentru ONG-uri, intreprinzatori si oficiali guvernamentali

240$ pentru sot/sotie/copii

Taxa include evenimentele de seara (ceremonia de deschidere si receptia de bun venit, Gala Dinner si ceremonia si receptia de inchidere).

Banii se poate achita cu cardul de credit. Inregistrarea se efectueaza on-line, prin completarea formularului postat pe site.

Detalii privind progamul, locatia evenimentului, speakeri, intalnirile B2B, conditiile de inscriere si participare se afla pe website-ul: www.globewomen.org

Pentru acces la solutii optime pentru calatorie (transport, cazare, transferuri, alte servicii) colaboram cu reprezentanta liderului mondial TUI Travel in Romania.

Persoana de contact:

Mariana Dicianu, Business Travel TUI Romania

Tel. 0744.375.171

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

La editia anterioara, organizata in mai 2012 la Atena, au participat aproape 1.000 de femei din peste 70 de tari - directori executivi de corporatii, intreprinzatori, conducatori de organizatii si grupuri profesionale, oficialitati, incluzand peste 30 de femei ministri.

 

Inscrieri la The Global Summit of Women 2013

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) aduce la cunostinta femeilor de afaceri din Romania ca au inceput inscrierile la cea de-a 23-e editie a The Global Summit of Women, care va avea loc intre 6 si 8 iunie 2013 la Kuala Lumpur, in Malaezia.

Tema din acest an a summitului este “Femeile: Crearea noii economii”, reflectand convingerea ca femeile pot schimba piata globala prin crearea de intreprinderi inovative, cu accent pe responsabilitatea lor fata de salariati si comunitatea locala, precum si pe initiative de protejare a mediului inconjurator.


Evenimentul ofera prilejul unui schimb de strategii, idei si solutii care sa accelereze aparitia de oportunitati economice pentru femei si tinere. Intre vorbitori se va numara si Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri.

ADAF a fost invitata de Irene Natividad, presedinta Summit-ului si presedinta Asociatiei Internationale a Femeilor Directori de Corporatii (CWDI), sa organizeze delegatia de participare a femeilor din Romania, sa propuna speakeri dintre oficialitatile romanesti participante, ADAF avand astfel statutul de Partener International.

Taxe de participare:

800 $ pentru corporatii

550 $ pentru ONG-uri, intreprinzatori si oficiali guvernamentali

240$ pentru sot/sotie/copii

Taxa include evenimentele de seara (ceremonia de deschidere si receptia de bun venit, Gala Dinner si ceremonia si receptia de inchidere).

Banii se poate achita cu cardul de credit. Inregistrarea se efectueaza on-line, prin completarea formularului postat pe site.

Detalii privind progamul, locatia evenimentului, speakeri, intalnirile B2B, conditiile de inscriere si participare se afla pe website-ul: www.globewomen.org

Pentru acces la solutii optime pentru calatorie (transport, cazare, transferuri, alte servicii) colaboram cu reprezentanta liderului mondial TUI Travel in Romania.

Persoana de contact:

Mariana Dicianu, Business Travel TUI Romania

Tel. 0744.375.171

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

La editia anterioara, organizata in mai 2012 la Atena, au participat aproape 1.000 de femei din peste 70 de tari - directori executivi de corporatii, intreprinzatori, conducatori de organizatii si grupuri profesionale, oficialitati, incluzand peste 30 de femei ministri.

Training „Liderii de maine” sunt instruiti la Brasov

 

Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi (AFAFCI) din Brasov deruleaza in acest an scolar un proiect care are ca scop educarea tinerilor in spiritul apartenentei la comunitatea locala.

Proiectul se numeste „ Liderii de maine ” si se adreseaza noii generatii, astfel ca beneficiarii directi sunt elevi al clasei a XI-a din colegii brasovene. Ei au fost selectati sa participe la sapte sesiuni de pregatire continand urmatoarele module tematice: economie, administratie locala si siguranta, sanatate, educatie si cultura.

Domeniile alese reprezinta componentele elementare ale oricarei comunitati urbane contemporane. Sesiunile de pregatire se desfasoara timp de sapte luni, in fiecare luna fiind programat unul din modulele tematice sus amintite. Proiectul este programat pentru durata unui an scolar, iar editia pilot este implementata incepand cu anul scolar 2012- 2013.

Sesiunile de pregatire includ prezenta reprezentantilor institutiilor locale care vor fi principala sursa de informatii  in intalnirile cu elevii. In cadrul acestora se incearca clarificarea rolului fiecarei institutii si aria sa de actiune. Astfel, viitorii  lideri comunitari vor avea cunostintele necesare pentru a porni un dialog coerent,  între comunitate si actorii publici, pe diferite probleme, in functie de specificul fiecarei institutii. Esenta proiectului este crearea unui grup critic care sa porneasca acest dialog. Prin implicarea tinerilor, AFAFCI doreste ca acest dialog să aiba continuitate si dupa incheierea activitatilor proiectului. Rezultatele preconizate mai se refera si la dezvoltarea spiritului comunitar in randul generatiei tinere. De asemenea, atragand in acest proiect multe organizatii, atat publice cat si private, se vrea si generarea unei abordari pro-active a implicarii cetateanului in procesul de luare a deciziilor la nivel local.

Proiectul „Liderii de maine” se doreste a fi un  eveniment deosebit in viata comunitatii brasovene, un model de parteneriat intre membrii societatii civile si institutiile administrative. Mai multe, la www.afafci.ro

AFAFCI a fost constituita in ianuarie 2004 si este o organizatie neguvernamentala cu personalitate juridica, non profit si apolitică. AFAFCI este continuatoarea Asociatiei Femeilor Manager Brasov, creata în anul 1997.

Minuta intalnirii C.A.F.A. din 16-17 noiembrie

In perioada 16-17 noiembrie 2012, la Baile Olanesti - Valcea, a avut loc intalnirea de lucru a asociatiilor membre in Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri.

Gazda evenimentului a fost AFM Ramnicu Valcea.

La intalnire au participat 27 membre, reprezentante a 8 asociatii din cadrul coalitiei:

 • ADAF Bucuresti - Cornelia Rotaru
 • AFA Cluj - Mihaela Rus
 • AFAFCI Brasov - Luana Popa, Georgia Stefania
 • AFAR Timisoara - Gabriela-Mery Ianculescu, Rodica Mariana Suba
 • AFIR Galati - Gabriela Chiriac, Angela Mihaela Seserman
 • AFM Râmnicu Vâlcea - Carmen Botoran, Elena Cismaru, Delicia Dirlau, Mariana Ionescu, Mariana Muja, Carmen Nita, Camelia Ozon, Camelia Parvanescu, Aristita Popescu, Magda Popescu, Victoria Preda, Georgeta Tudor
 • ASOAF-BOW Bucuresti - Ana-Maria Albu, Emilia-Violeta Badoiu, Camelia Enescu, Elena Laslu, Gabriela Moldovan, Cristina Stanciu
 • ASOAF-BOW Giurgiu – Denise Arsene

Citeşte mai mult...

"Antreprenoriat feminin, asociatii de afaceri si politici publice in regiunea balcanica"

Bucureşti, 18 iunie 2012 – Centrul Regional de Management Organizaţional a găzduit conferinţa « Antreprenoriat feminin, asociaţii de afaceri şi politici publice în regiunea balcanică” (13-15 iunie 2012), în cadrul proiectului „Coaliţia Femeilor Balcanice pentru Calificare Profesională şi Instruire în Afaceri şi Ştiinţe Economice” .

În zilele de 13-15 iunie, a.c., Centrul Regional de Management Organizaţional a găzduit evenimentul „Antreprenoriat feminin, asociaţii de afaceri şi politici publice în regiunea balcanică”, în incinta Centrului de Conferinţe Uzinexport (Bucureşti).

Evenimentul a cuprins trei conferinţe şi a fost organizat în cadrul proiectului „Coaliţia Femeilor Balcanice pentru Calificare Profesională şi Instruire în Afaceri şi Ştiinţe Economice” (2012-2014), care îşi propune stabilirea şi consolidarea unei coaliţii de organizaţii de afaceri ale femeilor din regiunea balcanică, precum şi ameliorarea compentenţelor antreprenoriale şi profesionale ale femeilor. Proiectul este finanţat prin Programul Grundtvig - Învăţare pe Parcursul Vieţii şi reuneşte 11 organizaţii din România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Serbia, Croaţia, Republica Macedonia (FYROM) şi Albania.

Citeşte mai mult...

A X-a editie a Conferintei Nationale a C.A.F.A.

A zecea editie a Conferintei Nationale a Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri - CAFA, avand tema « Impreuna putem invinge », s-a desfasurat in zilele de 31 mai si 1 iunie, la Bucuresti.

Conferinta a prilejuit reunirea unor reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si ai societatii civile care au dezbatut probleme actuale cu care se confrunta societatea romaneasca.

In prima zi a lucrarilor, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Balcescu, au participat peste 100 de invitati. Asociatiile membre CAFA au prezentat proiectele in care sunt implicate si rezultatele pe care le asteapta prin implementarea acestora.

In cea de a doua zi a lucrarilor, la sediul ASOAF-BOW, au fost discutate proiecte de colaborare intre organizatii, consolidarea pozitiei acestora, cresterea importantei rolului femeii in societate.

Fondata in 2004, CAFA are patru directii de actiune si anume :

 • Sprijina femeile de afaceri in dezvoltarea potentialului antreprenorial si managerial ;
 • Promoveaza femeile in posturi de conducere ;
 • Contribuie la imbunatatirea mediului de afaceri romanesc, inclusiv prin parteneriate public-private ;
 • Stabileste relatii de parteneriat cu alte asociatii si organizatii ale oamenilor de afaceri din tara si din afara tarii.

KnowHow: Indrumand Asociatii de Femei de Afaceri

KnowHow: Indrumand Asociatii de Femei de Afaceri
Originally posted on CIPE’s Development Blog
Membre ale organizatiei Femei in Management si Afaceri , participant in programul KnowHow, in Lagos, Nigeria (Photo: Staff).

In intreaga lume, femeile sunt slab reprezentate in sfera politica si economica. O modalitate pentru femei de a deveni cetateni activi o reprezinta colaborarea cu organizatiile societatii civile care au instrumentele si cunostintele necesare pentru a le ajuta sa pledeze pentru reforma si pot face ca vocea lor sa fie auzita. De aceea, CIPE a lansat Programul de indrumare - Knowhow - anul trecut, de Ziua Internationala a Femeii. KnowHow face legatura intre voluntari care au expertiza tehnica si asociatii locale din intreaga lume care doresc aceasta experienta. Pana in prezent, prin intermediul programului   s-au realizat legaturi de succes intre profesionisti cu experienta si 12 asociatii din tari in curs de dezvoltare, dintr e care 10 sunt asociatii de femei de afaceri.

... mai mult

In data de 20 ianuarie 2012, a avut loc seminarul "Principii de guvernanta asociativa", sustinut de d-na Camelia Bulat,  din partea CIPE Romania si organizat de secretariatul CAFA, A.F.I.R. - Galati. Evenimentul s-a adresat in principal persoanelor din conducerea asociatiilor, membre in consiliul de conducere, dar si in departamentele de conducere executiva.

Seminarul care a avut loc la sediul A.S.O.A.F. - B.O.W. Bucuresti, a reunit in jur de 15 persoane, membre in diverse asociatii din cadrul CAFA. Printre acestea s-au numarat A.F.I.R.  - Galati, A.S.O.A.F. -B.O.W., A.S.O.A.F. - B.O.W. Giurgiu, A.F.A.F.C.I. Brasov, A.D.A.F., A.F.R., A.F.U.

... mai mult

Minuta intalnirii C.A.F.A. din 22.11.2011

In data de 22.11.2011, la Bucuresti, a avut loc intalnirea de lucru a asociatiilor membre in Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri.

La intalnire au participat 17 membre reprezentante a 7 asociatii din cadrul coalitiei

A.D.A.F. Bucuresti- Cornelia Rotaru, Gabriela Savu, Monica Florea

A.F.A.F.C.I. Brasov - Stefania Georgia, Maria Puscas

A.F.A.R. Timisoara - Maria Grapini

A.F.I.R. Bucuresti - Cristina Grigorescu, Luminita Sambotin

A.F.I.R. Galati - Teodora Comanescu, Gabriela Chiriac

A.S.O.A.F. - B.O.W. Bucuresti - Elena Laslu, Irina Manole, Daniela Neculae

A.S.O.A.F. - B.O.W. Constanta - Daniela Beica

Pe ordinea de zi, au fost urmatoarele teme:

 1. Raportul de activitate pe anul 2011 al secretariatului C.A.F.A., detinut de A.F.I.R. - Galati, prezentat de Gabriela Chiriac, presedinte al asociatiei A.F.I.R. - Galati.

 2. Informare privind relatia cu presa - Luminita Sambotin, viceprezedinte A.F.I.R., ofiter de presa pe anul 2011

 3. Preluarea secretariatului C.A.F.A. pe anul 2012 de catre A.S.O.A.F. - B.O.W., presedinte Elena Laslu.

 4. Aderarea la coalitie in calitate de membru simpatizant a Asociatiei Femeilor Universitare, reprezentata de catre Tatiana-Lia Isoo.

 5. Programul de activitati al coalitiei pe anul 2012.

  Citeşte mai mult...

Comunicat din 22.11.2011

In cadrul intalnirii coalitiei din data de 22 noiembrie 2011, a aderat la Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri, in calitate de membru simpatizant, Asociatia Femeilor Universitare, cu sediul in Bucuresti.

Scopul asociatiei consta in promovarea unei campanii de constientizare, informare si aparare pe plan national si international, a drepturilor femeilor cu diploma universitara precum si de constientizare a importantei sociale si profesionale a acestei categorii a populatiei feminine, de educare a tinerei generatii in spiritul respectului fata de normele morale, culturale si traditiile poporului roman, precum si ale culturii universale.

Secretariatul C.A.F.A.

A.F.I.R-Galati

Femina Vip - Leading Practice, proiect al A.F.A.F.C.I.

In 2011, CIPE (Center for International Private Enterprise) a lansat CIPE Leading Practices Contest, un concurs international care a avut scopul de a recunoaste bunele practici din sectorul privat in domeniul reformei democratice si de piata.

Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi (AFAFCI) s-a inscris cu doua proiecte/practici: Femina Vip si Firmele de Exercitiu

Proiectul Femina Vip  a fost selectionat ca o practica de referinta si apare publicat in baza de cunostinte CIPE care cuprinde practici inovatoare si eficiente in reformele democratice si de piata.  Scopul acestei baze de cunostinte este sa promoveze la nivel international aceste initiative si sa stimuleze replicarea ideilor eficiente. 

Se poate vizualiza alegerea proiectului aici! 

Ce este o practica de referinta? Este un proces sau o metoda inovatoare cu potentialul de a imbunatati in mod semnificativ initiativele reformatoare ale sectorului privat. Practica poate influenta procesul decizional sau poate comunica nevoia de reforma. 

Proiectul Femina Vip apare in pagina proictelor Leading Practices Contest la capitolul Women's Empowerment (Emanciparea Femeilor).

*Pentru mai multe detalii despre proiect si imagini accesati urmatoarele site-uri:  feminavip.ro  si  afafci.ro

Realizari si perspective in dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Romania

In data de 27 octombrie 2011 Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin  (ADAF) a organizat  simpozionul ”Realizari si perspective in dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Romania” care a avut loc la sala „Nicolae Balcescu” Centrul International de Conferinte din Palatul Parlamentului.

Peste 175 de participanti reprezentand institutii publice (Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri- Agentia pentru Proiecte si Programe pentru IMM-uri, Ministerul Administratiilor si Internelor, Administratia Nationala a Penitenciarelor), Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) si asociatii ale femeilor de afaceri, organizatii ale femeilor din confederatii sindicale, universitati, institute de cercetare, societati comerciale, consultanti si experti in proiecte finantate prin fonduri europene au dezbatut aspecte referitoare la necesitatea cresterii implicarii femeilor in viata politica, sociala si economica din Romania in contextul documentelor strategice si programatice ale Comisiei Europene, cu accent pe cresterea gradului de ocupare si a antreprenoriatului feminin. S-a constatat un interes deosebit pentru proiectul de lege privind economia sociala prin implicarea cu propuneri la dezbaterea publica a acestuia.

Citeşte mai mult...

Workshop - Dialog social si civic in democratia participativa

In data de 15 octombrie, C.A.F.A. a organizat la Bucuresti workshop-ul "Dialog social si civic in democratia participativa", sustinut de lectorul Corina Dragomirescu, de la Academia de Advocacy.

La eveniment au participat reprezentante ale asociatiilor:

 • A.F.A.R TIMISOARA
 • A.S.O.A.F - B.O.W
 • A.F.I.R - BUCURESTI
 • A.S.O.A.F - BOW GIURGIU
 • A.S.O.A.F - BOW CONSTANTA
 • A.F.I.R - GALATI

si femei de afaceri din Bucuresti.

Gazda evenimentului a fost A.S.O.A.F - B.O.W

Citeşte mai mult...

Programul “Noua ne pasa” – Stagii de practica pentru studenti

Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi din Braşov  (AFAFCI ) în parteneriat activ cu AIESEC Brasov continua proiectul “Stagii de practica pentru studenti”

Joi, 9 iunie 2011, ora 17.00 a avut loc prima intalnire, pe acest an, dintre membrele AFAFCI si studentii brasoveni, in cadrul Proiectului “Stagii de practica”, demarat in 2010. Evenimentul a fost gazduit de Camera de Comert si Industrie Brasov si s-a desfasurat sub forma unui dialog intre 30 de studenti ai Universitatii Transilvania si 12 membre AFAFCI care au solicitat studenti in practica, dar si care au avut experienta in acest sens, in anul care a trecut.

Intalnirea a reprezentat o continuare a evenimentului “Frumusetea Afacerilor”, organizat in aceeasi formula, in 3 mai 2010 si un rezultat al Mesei rotunde cu tema “Retentia tinerilor de valoare  in Brasov, dar mai ales in Romania”, 8 iunie 20101, la care au participat membre AFAFCI, conducerea AIESEC, cadre universitare de la Universitatea “Transilvania” si reprezentanti ai Colegiului National Economic ”Andrei Barseanu”.

... mai mult

La Galati-Hotel Mercur, in zilele de 3 si 4 iunie 2011, s-a desfasurat Conferinta Nationala a Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania – C.A.F.A., editia a IX-a, cu tema “Tu esti schimbarea” in organizarea Asociatiei Femeilor Intreprinzatoare din Romania - Galati.

La conferinta au participat membre a 11 asociatii membre C.A.F.A, precum si femei de afaceri din Galati, Braila si Tulcea, totalizand un numar de 55 de femei de afaceri.

Dintre asociatiile membre C.A.F.A au participat:

 • Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin - Bucuresti (A.D.A.F.), prin reprezentantele  :Gabriela Savu, Monica Florea, Florina Ghindescu-Negura, Dutu Veronica.
 • Asociatia Femeilor de Afaceri si Femeilor Conducatoare de Intreprinderi - Brasov (A.F.A.F.C.I.), prin reprezentantele : Doina Pulbere, secretar al Consiliului Director, Stefania Georgia, membru in Consiliul Director, Carmen Mezei, Luminita Bojan.
 • Asociatia Femeilor de Afaceri din Romania - Timisoara (A.F.A.R.), prin reprezentantele : Maria Grapini, presedinte, Rodica Mariana Suba, vicepresedinte, Gabriela Mery Stanculescu, Anca Morariu.
 • Asociatia Femeilor Intreprinzatoare din Romania - Bucuresti (A.F.I.R.), prin reprezentantele: Cristina Grigorescu, presedinte, Luminita Sambotin, vicepresedinte.
 • Asociatia Oportunitatilor de Afaceri pentru Femei - Bucuresti (A.S.O.A.F.-BOW), prin reprezentantele: Enescu Camelia Aurora, Moldovan Maria Gabriela, Matulea Alice Georgeta.
 • Asociatia Femeilor din Romania ( A.F.R.), prin reprezentanta Liliana Pagu, presedinte.
 • Asociatia Femeilor de Afaceri NV-Cluj ( A.F.A. NV-Cluj), prin reprezentantele: Cornelia Nagy, vicepresedinte, Ramona Mandru.
 • Asociatia Femeilor Manager Rm. Valcea ( A.F.M.), prin reprezentantele: Delicia Dirlau, Mihaela Spiridon.
 • Asociatia pentru Oportunitati de Afaceri pentru Femei – Constanta ( B.O.W.-Constanta), prin reprezentantele: Mihaela Belcin, presedinte, Liliana Constantinescu,
 • Asociatia Femeilor de Afaceri Calarasi ( A.F.A.Calarasi), prin reprezentantele Valerica Buiac, Iulia Ariciu.
 • Asociatia Femeilor Intreprinzatoare din Romania - Galati (A.F.I.R.-Galati), prin reprezentantele: Gabriela Chiriac, presedinte, Mihaela Jantea, membru fondator si membrele Liliana Cavalioti, Gabriela Ionescu, Laura Angheluta, Angela Seserman, Alina Dimache, Teodora Comanescu.

La conferinta au participat membre a 11 asociatii membre C.A.F.A, precum si femei de afaceri din Galati, Braila si Tulcea, totalizand un numar de 55 de femei de afaceri.

... mai mult

Un eveniment national apreciat de toate participantele - Conferinta Nationala a Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania - CAFA editia a IX a. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Femeilor Intreprinzatoare din Romania - Galati.

In zilele de 3 si 4 iunie 2011 a avut loc Conferinţa Natională a Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri din Romania (C.A.F.A.) în  organizarea Asociaţiei Femeilor Întreprinzătoare din Romȃnia – Galaţi (A.F.I.R.-GALATI), cu tema – TU EṢTI SCHIMBAREA – la  care au participat 55 de femei de afaceri reprezentante a 11 asociaţii din tara.
Obiectivul conferinţei din acest an: modalitaţi concrete în care asociaţiile de femei pot contribui la schimbarea în bine a  comunităţilor locale în care îṣi desfasoară activitatea.

... mai mult

In data de 09 aprilie 2011 Camera de Comert si Industrie Bucuresti, in parteneriat cu SC Stef management Consulting SRL si Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, au organizat o conferinta de lansare oficiala a proiectului cu titlul "Da startul afacerii tale!" cu o perioada de implementare de 24 de luni, de la 02.12.2010 pana la 30.11.2012.

Rolul proiectului este de a promova cultura antreprenoriala prin dezvoltarea si cultivarea de competente si abilitati pentru un numar de 1000 de femei din Regiunile Bucuresti - Ilfov, Centru si Sud - Muntenia. Proiectul are ca obiectiv final recunoasterea rolului activ al femeilor in societate si cresterea numarului de firme create si/sau conduse de femei.

Pentru a putea citi integral comunicatul click aici!

 

In data de 8 aprilie - Conferinta regionala "Antreprenoriatul strategic si implicarea tinerilor in schimbarea sociala, Brasov - Hotel Ambient (reprezentanti AFAFCI - Luana Popa, Oana Suba).

* ARTI (Asociatia Romana a Tinerilor cu initiativa)

 

In data de 28 martie, Brasov - Lansarea proiectului & revistei "Business and Charity de catre Asociatia Community Aid Network (Reteaua de Srijin Comunitar), participanti AFAFCI (Luana Popa, Cristina Sasu)

 

In data de 22 martie, Brasov - Conferinta de lansare a Grupurilor Locale de Actiune in  domeniul Incluziunii Sociale - Proiect Strategic - Rolul dialogului social in promovarea    incluziunii sociale active (participant AFAFCI - Luana Popa)

 

In data de 7 -10 martie Vizita de studiu - Schimb de experienta intre femei antreprenor in  cadrul Programelor de Cooperare Norvegiene cu Bulgaria si Romania - Norvegia,  Oslo  (reprezentant AFAFCI - Rodica Maciuca)

 

In luna martie 2011 a demarat proiectul "RETEAUA NATIONALA A AMBASADORILOR ANTREPRENORIATULUI FEMININ", proiect implementat de Agentia pentru Implementarea proiectelor si Programelor pentru IMM-uri.
Doua membre ale C.A.F.A, respectiv MARIA GRAPINI SI MIHAELA RUS, fac parte dintre cele zece Ambasadoare, selectia fiind efectuata de Comisia Nationala formata din reprezentantii AIPPIMM, ai Patronatului Tinerilor Intreprinzatori si Patronatul National al Femeilor de Afaceri din IMM.

... mai mult

Proiect strategic SANSE EGALE SI RESPECT – INSTRUMENTE ANTREPRENORIALE DINTR-O PERSPECTIVA DE GEN”

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA prima si cea mai reprezentativa organizatie de femei , activa de 21 de ani in promovarea unui statut corespunzator pentru femeile Romaniei implementeaza din luna decembrie 2010 proiectul strategic cu titlul: SANSE EGALE SI RESPECT – INSTRUMENTE ANTREPRENORIALE DINTR-O PERSPECTIVA DE GEN”, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 31  luni si este implementat in  parteneriat cu HCS Advanced People Strategies SRL, partenerul national, care are ca  obiect principal de activitate consultanta pentru afaceri si management si OLYMPIC TRAINING AND CONSULTING LIMITED, Grecia  partenerul transnational, un centru de formare cu o experienta de peste 12 ani in furnizarea de servicii de formare profesionala, invatare continua si activitati conexe.

Citeşte mai mult...

Cu ocazia aniversarii a sase ani de la apa­ritie, „Saptamana Financia­ra” a de­sem­nat in 10 martie 2011, laureatii premiilor MR. RON, distinctiile consacrate ale presei econo­mice. Premiile MR. RON rasplatesc in fie­care an persona­litatile din domeniul econo­mic si financiar care au cele mai sem­nificative realizari, fie in beneficiul organi­zatiilor in care activea­za, fie spre binele public.
In acest an Maria Grapini, presedinte Pasmatex si presedinte A.F.A.R Timisoara a primit premiul de excelenta Mr. Ron 2010.

 

Minuta intalnirii CAFA din 17.02.2011: C.C.I.R, Bucuresti - sala Dobrogea

In data de 17. 02.2011, a avut loc intalnirea asociatiilor membre in Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri.

Asociatii participante: A.D.A.F. Bucuresti, A.F.A.R Timisoara, A.F.A.F.C.I. Brasov, A.F.I.R Bucuresti, A.F.M. Rm. Valcea, A.F.I.R. Galati, A.S.O.A.F. BOW Bucuresti, A.F.A. Cluj, A.F.R. Bucuresti, A.N.F.M.R., A.N.T.R.E.C Arges, PRO FEMEIA.

... mai mult

La Ramnicu Valcea – Pensiunea SUPCA, la data de 19 noiembrie 2010, in cadrul Saptamanii Mondiale a Antreprenoriatului,a avut loc masa rotunda cu tema «Antreprenoriatul in timp de criza :2009-2010« organizata de Center for International Private Enterprise, prin biroul sau regional de la Bucuresti, in parteneriat cu Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri-CAFA

Evenimentul a fost gazduit de Asociatia Femeilor Manager din Ramnicu Valcea, membru fondator si coordonator al Secretariatului Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri pentru anul 2010.

Moderator al dezbaterilor a fost Doamna Camelia BULAT  Director, Center for International Private Entreprise Romania

... mai mult

AFAFCI (membru fondator CAFA) a lansat, in cadrul evenimentului “Recunoastere internationala-AFAFCI” , gazduit de Camera de Comert si Industrie Brasov, publicatia “Women’s Business Associations; Experiences from around the world: Central and Eastern Europe”. Lucrarea cuprinde si un studiu de caz despre AFAFCI realizat de Cornelia Rotaru, Presedinte ADAF.

AFAFCI (membru fondator CAFA) a onorat invitatia la acest eveniment (delegat d-na Georgia Stefania). Concluziile conferintei - Raportul de sinteza , Anexe - mentioneaza printre initiativele de egalitate de gen- Premii - si Proiectul "Femina Vip" al AFAFCI, devenit eveniment de traditie si referinta in comuinitatea locala. (pentru detalii click http://www.kmuforschung.ac.at/de/Projekte/Gender%20initiatives/gender_initiatives_en.htm )

Mai multe articole..