Text Size
Luni, Ianuarie 22, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente Stiri si evenimente Seminar - Principii de guvernanta asociativa

In data de 20 ianuarie 2012, a avut loc seminarul "Principii de guvernanta asociativa", sustinut de d-na Camelia Bulat,  din partea CIPE Romania si organizat de secretariatul CAFA, A.F.I.R. - Galati. Evenimentul s-a adresat in principal persoanelor din conducerea asociatiilor, membre in consiliul de conducere, dar si in departamentele de conducere executiva.

Seminarul care a avut loc la sediul A.S.O.A.F. - B.O.W. Bucuresti, a reunit in jur de 15 persoane, membre in diverse asociatii din cadrul CAFA. Printre acestea s-au numarat A.F.I.R.  - Galati, A.S.O.A.F. -B.O.W., A.S.O.A.F. - B.O.W. Giurgiu, A.F.A.F.C.I. Brasov, A.D.A.F., A.F.R., A.F.U.

In cadrul seminarului, d-na Camelia Bulat a prezentat informatii extrem de interesante despre drepturile si responsabilitatile membrilor unei asociatii, despre modul in care se alege Consiliul Director si presedintele asociatiei, despre codul de etica si conduita pe care trebuie sa il aiba orice organizatie. Reprezentanti din fiecare asociatie au vorbit despre propria structura organizatorica, despre modul in care a fost ales Consiliul Director si despre calitatea de membru in respectiva organizatie.

"Membrii sunt proprietari ai asociatiei si au si drepturi, dar si responsabilitati si anume: sa fie activi, sa-si plateasca cotizatia, sa ramana loiali organizatiei (acesta ar trebui sa fie un principiu de baza), sa respecte statutul organizatiei" , a declarat d-na Camelia Bulat. In timpul discutiilor s-a subliniat necesitatea ca orice organizatie sa aiba un cod de etica, de conduita pe care sa il cunoasca fiecare membru si care sa specifice clar drepturile si obligatiile acestuia.

In ceea ce priveste rolul Consiliului Director in cadrul unei asociatii, d-na Camelia Bulat a precizat ca este bine ca fiecare asociatie sa constituie un Consiliu Director care trebuie sa aiba minim 3 membri. Presedintele asociatiei poate fi ales de catre membrii fiecarei organizatii, de care Board sau de catre membrii fondatori, conform statutului.

Participantele la acest eveniment au apreciat prezentarea d-nei Cameliei Bulat, care acum este director executiv al Centrului Regional pentru Managementul Organizational , urmare a faptului ca CIPE a inchis biroul din Romania si i-au multumit pentru prezenta exprimandu-si dorinta ca astfel de intalniri sa mai aiba loc.