Text Size
Luni, Ianuarie 22, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente Stiri si evenimente KnowHow: Indrumand Asociatii de Femei de Afaceri

KnowHow: Indrumand Asociatii de Femei de Afaceri

KnowHow: Indrumand Asociatii de Femei de Afaceri
Originally posted on CIPE’s Development Blog
Membre ale organizatiei Femei in Management si Afaceri , participant in programul KnowHow, in Lagos, Nigeria (Photo: Staff).

In intreaga lume, femeile sunt slab reprezentate in sfera politica si economica. O modalitate pentru femei de a deveni cetateni activi o reprezinta colaborarea cu organizatiile societatii civile care au instrumentele si cunostintele necesare pentru a le ajuta sa pledeze pentru reforma si pot face ca vocea lor sa fie auzita. De aceea, CIPE a lansat Programul de indrumare - Knowhow - anul trecut, de Ziua Internationala a Femeii. KnowHow face legatura intre voluntari care au expertiza tehnica si asociatii locale din intreaga lume care doresc aceasta experienta. Pana in prezent, prin intermediul programului   s-au realizat legaturi de succes intre profesionisti cu experienta si 12 asociatii din tari in curs de dezvoltare, dintr e care 10 sunt asociatii de femei de afaceri.

Iata cateva experiente care au avut loc pana acum:

  • Asociatia Femeilor de Afaceri din Serbia (Association of Business Women in Serbia (ABW-Serbia)  colaboreaza cu Peter O’Neil incepand din vara trecuta. In cadrul unei teleconferinte lunare, ei incearca sa rezolve problemele cele mai presante cu care se confrunta organizatia, printre care strangerea de fonduri, finantare si servicii oferite membrelor. O’Neil si Anastasia Jelasic, consilierul pe probleme de Dezvoltarea Afacerilor pentru ABW, au creat recent un plan de lucru pentru 2012. “Asteptarile ABW de la acest program constau in primirea de cunostinte si crearea de aptitudini necesare realizarii unei sustenabilitati organizationale , pe masura ce Serbia se alatura caii de aderare la Uniunea Europeana”, a declarat Jelasic .
  • Incepand cu decembrie 2010, Russell McKinnon ofera indrumare organizatiei Femei de Afaceri din Jamaica (Women Business Owners Jamaica (WBO),  o asociatie care promoveaza succesul feminin prin educatie, cercetare, mentorat si networking. Prin intermediul discutiilor online si analiza documentatiei, Russ lucreaza indeaproape cu WBO pentru a consolida capacitatea organizatiei de a dezvolta surse durabile de venit pentru a deservi mai bine nevoile membrilor WBO si ale partilor interesate. Yaneek Page, Presedintele WBO, spunea ca “un beneficiu semnificativ pentru noi pana acum este aportul si indrumarea mentorului nostru [Russ] in dezvoltarea unui plan strategic complet, pentru o durata de 3 ani care va servi ca o platform pentru WBO in ceea ce priveste cresterea organizationala , adaptabilitatea si continuitatea. “
  • Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi (Association of Businesswomen and Top Managers (AFAFCI) din Romania  – care doreste sa devina unul dintre principalii reprezentanti ai mediului de afaceri local – colaboreaza cu Harriet Fader pentru a identifica nevoile si valorile celor 39 de membre AFAFCI. Prin intermediul programului KnowHow, AFAFCI a explorat noi modalitati de crestere a numarului de membre, activitati de networking pentru o mai buna cunoastere si comunicare intre membre in vederea stabilirii de parteneriate intre ele si posibile initiative de responsabilitate sociala pe care asociatia sa le dezvolte in comunitate. Delia Cojocaru, Directorul Executiv AFAFCI, considera ca “schimbul de experiente si bune practici este esential pentru progresul organizational. Programul Knowhow al CIPE a inceput ca o oportunitate deosebita care s-a transformat intr-un dialog foarte benefic.”

Cititi cum si alte organizatii din acest program isi imbunatatesc activitatea prin indrumarea oferita de Knowhow si care sunt opiniile mentorilor despre asistenta data acestor organizatii din alte tari.

CIPE va continua sa colaboreze cu asociatii de femei de afaceri in vederea emanciparii femeii prin dezvoltarea abilitatilor acesteia. Daca doriti sa va alaturati atat ca mentor sau ca participant, dati-ne de stire!

Traducere realizata de Delia Cojocaru, Director Executiv AFAFCI