Text Size
Luni, Ianuarie 22, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente Stiri si evenimente Proiect strategic: SANSE EGALE SI RESPECT

Proiect strategic SANSE EGALE SI RESPECT – INSTRUMENTE ANTREPRENORIALE DINTR-O PERSPECTIVA DE GEN”

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA prima si cea mai reprezentativa organizatie de femei , activa de 21 de ani in promovarea unui statut corespunzator pentru femeile Romaniei implementeaza din luna decembrie 2010 proiectul strategic cu titlul: SANSE EGALE SI RESPECT – INSTRUMENTE ANTREPRENORIALE DINTR-O PERSPECTIVA DE GEN”, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 31  luni si este implementat in  parteneriat cu HCS Advanced People Strategies SRL, partenerul national, care are ca  obiect principal de activitate consultanta pentru afaceri si management si OLYMPIC TRAINING AND CONSULTING LIMITED, Grecia  partenerul transnational, un centru de formare cu o experienta de peste 12 ani in furnizarea de servicii de formare profesionala, invatare continua si activitati conexe.

Obiectivul principal al proiectului este promovarea egalitatii de sanse in domeniul antreprenoriatului, prin stimularea implicarii femeilor in initierea si dezvoltarea propriei afaceri, in contextul dezvoltarii durabile a comunitatilor din zonele desemnate.

Acest lucru va fi realizat in principal prin crearea a patru Centre de Consiliere si Formare in: Brasov, Craiova, Iasi si Bucuresti si a unei  retele inter-profesionale pentru femei. Un numar de 1500 de femei vor beneficia in aceste centre de servicii de consiliere/informare privind inceperea unei afaceri / activitati independente, 320 de femei  vor instruite, dintre care preconizam ca 160 vor demara o afacere/activitate independenta.

Participantele la programul de formare vor beneficia de burse acordate in cadrul proiectului si de asemenea cele mai bune proiecte de antreprenoriat  dezvoltate de acestea vor fi premiate pentru a incuraja demarararea propriu-zisa a afacerilor.

In Romania procentul femeilor  care detin o afacere este semnificativ mai mic in comparatie cu cel al barbatilor. Marea majoritate nu beneficiaza de sprijin profesional si cauta de regula sprijinul familiei, al prietenilor si al asociatiilor comerciale si ale organizatiilor de femei , acolo unde ele exista.

Dorim ca prin implementarea acestui proiect sa aducem un plus de sanse femeilor din Romania prin:

  • Realizarea de cercetari si studii asupra diferentelor bazate pe gen in ceea ce priveste profesiile, cariera si veniturile, asupra bunelor practici privind egalitatea de sanse;
  • Dezvoltarea si implementarea programelor specifice de formare profesionala adresate femeilor in vederea dezvoltarii aptitunilor si calificarilor acestora;
  • Asistenta pentru femei in vederea initierii unei afaceri;
  • Sprijin prin crearea de retele profesionale si inter-profesionale pentru femei;
  • Activitati inovatoare, interregionale si transnationale concentrate pe bunele practici in domeniul egalitatii de sanse;
  • Servicii de asistenta oferite in cadrul proiectului , activitati inovatoare care vor creste numarul participantelor la formare profesionala si  prin care se vor crea noi locuri de munca.

Pentru mai multe informatii si propuneri de colaborare si  beneficiare va rugam sa trimiteti un mesaj la  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  si sa  apelati la persoana de contact Giorgiana Busan, Expert informare si publicitate in cadrul proiectului  telefon 0721865055.

Liliana Pagu

Presedinte ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA
Coordonator National al Retelei ONG de/pentru Femei din Romania
Presedinte LIFERO