Text Size
Luni, Ianuarie 22, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente Stiri si evenimente Minuta conferintei CAFA 2011

La Galati-Hotel Mercur, in zilele de 3 si 4 iunie 2011, s-a desfasurat Conferinta Nationala a Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania – C.A.F.A., editia a IX-a, cu tema “Tu esti schimbarea” in organizarea Asociatiei Femeilor Intreprinzatoare din Romania - Galati.

La conferinta au participat membre a 11 asociatii membre C.A.F.A, precum si femei de afaceri din Galati, Braila si Tulcea, totalizand un numar de 55 de femei de afaceri.

Dintre asociatiile membre C.A.F.A au participat:

 • Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin - Bucuresti (A.D.A.F.), prin reprezentantele  :Gabriela Savu, Monica Florea, Florina Ghindescu-Negura, Dutu Veronica.
 • Asociatia Femeilor de Afaceri si Femeilor Conducatoare de Intreprinderi - Brasov (A.F.A.F.C.I.), prin reprezentantele : Doina Pulbere, secretar al Consiliului Director, Stefania Georgia, membru in Consiliul Director, Carmen Mezei, Luminita Bojan.
 • Asociatia Femeilor de Afaceri din Romania - Timisoara (A.F.A.R.), prin reprezentantele : Maria Grapini, presedinte, Rodica Mariana Suba, vicepresedinte, Gabriela Mery Stanculescu, Anca Morariu.
 • Asociatia Femeilor Intreprinzatoare din Romania - Bucuresti (A.F.I.R.), prin reprezentantele: Cristina Grigorescu, presedinte, Luminita Sambotin, vicepresedinte.
 • Asociatia Oportunitatilor de Afaceri pentru Femei - Bucuresti (A.S.O.A.F.-BOW), prin reprezentantele: Enescu Camelia Aurora, Moldovan Maria Gabriela, Matulea Alice Georgeta.
 • Asociatia Femeilor din Romania ( A.F.R.), prin reprezentanta Liliana Pagu, presedinte.
 • Asociatia Femeilor de Afaceri NV-Cluj ( A.F.A. NV-Cluj), prin reprezentantele: Cornelia Nagy, vicepresedinte, Ramona Mandru.
 • Asociatia Femeilor Manager Rm. Valcea ( A.F.M.), prin reprezentantele: Delicia Dirlau, Mihaela Spiridon.
 • Asociatia pentru Oportunitati de Afaceri pentru Femei – Constanta ( B.O.W.-Constanta), prin reprezentantele: Mihaela Belcin, presedinte, Liliana Constantinescu,
 • Asociatia Femeilor de Afaceri Calarasi ( A.F.A.Calarasi), prin reprezentantele Valerica Buiac, Iulia Ariciu.
 • Asociatia Femeilor Intreprinzatoare din Romania - Galati (A.F.I.R.-Galati), prin reprezentantele: Gabriela Chiriac, presedinte, Mihaela Jantea, membru fondator si membrele Liliana Cavalioti, Gabriela Ionescu, Laura Angheluta, Angela Seserman, Alina Dimache, Teodora Comanescu.

La conferinta au participat membre a 11 asociatii membre C.A.F.A, precum si femei de afaceri din Galati, Braila si Tulcea, totalizand un numar de 55 de femei de afaceri.

Shorebank impreuna cu Millennium Bank au fost sponsorii editiei acestei conferinte si au participat cu o delegatie formata din:

Charley Swords, Anna Fogel, Alan Martinez, Diana Bialus, Ecaterina Ristea, Laura Metea, Carmen Fatu, Diana Bialus

In pregatirea agendei acestei conferinte a fost consultat si C.I.P.E., prin Camelia Bulat.

In prima parte a primei zile, conferinta a fost deschisa de A.F.I.R. - Galati cu un cuvant de bun venit adresat participantelor, dupa care a urmat un scurt isoric al orasului gazda, Galati, sustinut de Letitia Buruiana, director adjunct si de Valentina Onet, responsabil colectii speciale, de la Biblioteca Judeteana V.A. Urechia.

Primul punct al agendei conferintei, C.A.F.A. - istoric si activitati, a fost sustinut de Luminita Sambotin, membru fondator al A.F.I.R. si ofiterul de presa al C.A.F.A. in anul 2011.

In cuvantul sau, Luminita Sambotin a subliniat ca femeile de afaceri din Romania, care au fondat C.A.F.A. scriu istoria in domeniul asociativ si ca activarea in cadrul coalitiei i-a influentat viata profesionala si personala, subliniind ca i-au fost oferite noi oportunitati de afaceri.

In continuare membrele A.F.I.R. - Galati, Mihaela Jantea - administrator Sciomed, Liliana Cavalioti - administrator Primafarm, Gabriela Ionescu - director general Spitalul Cai Ferate, si-au prezentat experienta lor ca femei intreprinzatoare si de afaceri.

A.D.A.F. - Bucuresti a facut o prezentare a proiectelor pentru femei pe care asociatia le deruleaza si a aratat ca este posibil sa se acceseze proiecte care pot ajuta femeile de afaceri in activitatea lor. Din partea A.D.A.F. a vorbit Gabriela Savu, manager de proiect.

A.F.A.F.C.I - Brasov, a prezentat tema « Bune practici in activitatea asociativa » tema sustinuta de Doina Pulbere, secretar al Consiliului Director si Stefania Georgia, membru in Consiliul Director al asociatiei. Cu o experienta indelungata, A.F.A.F.C.I. – Brasov a aratat ca este posibila implicarea asociatiei in mediul economic si social, dar ca toate acestea nu au fost posibile fara foarte mult efort si dedicare.

O alta tema care a prezentat interes a fost “Emotiile si schimbarea” sustinuta de Iulian Luca, asociat in cadrul firmei Business Tuning Galati.

La finalul primei zile, firma ShoreBank, prin Charley Swords, a prezentat participantelor tema “Alegerea partenerului bancar potrivit”.

Doamna Charley Swords a facut cunoscut membrelor CAFA ca poate intermedia legaturi intre asociatia femeilor de afaceri din Irlanda si asociatiile similare romanesti.

A doua zi conferinta a debutat cu o tema de interes cetatenesc si de politici publice - metoda Smart de implicare a cetatenilor in deciziile administrative - sustinuta de Radu Oprea, de la Centrul de Dezvoltare Smart Galati.

O a doua tema a fost “Sistemul de pensii actual“ sustinut de Mihaela Iacob, consilier juridic la C.N.P.A.S-Galati.

Maria Grapini, presedintele asociatiei A.F.A.R. - Timisoara, galateanca de origine, a sustinut o prezentare cu tema “Femeia in familie, cariera si politica” si a subliniat ca o femeie de afaceri renunta la multe lucruri pe parcursul vietii, pentru a putea reusi.

Sesiunea C.A.F.A - realizari si planificare activitati pentru 2011, a fost moderata de Cristina Grigorescu, presedintele A.F.I.R - Bucuresti.

La capitolul realizari, A.F.R. prin Liliana Pagu, presedinte, A.F.A Calarasi, prin Iulia Ariciu si A.F.A NV-Cluj prin Cornelia Nagy, vicepresedinte, au prezentat proiectele asociatiilor.

Secretariatul CAFA, prin Gabriela Chiriac a vorbit despre actualizarea si imbunatatirea site-ului www.cafa.ro care inregistreaza din ce in ce mai multi vizitatori si despre informarile trimise catre camere de comert, patronate, femei de afaceri, alte asociatii.

La capitolul, Planificare activitati pentru perioada ramasa din 2011, participantele au facut mai multe propuneri din care au fost retinute si agreate urmatoarele actiuni:

 • preluarea secretariatului in anul 2012, de catre A.S.O.A.F. - B.O.W.
 • intalnire CAFA pentru bilantul activitatii pe 2011 si plan de activitati pe 2012 – feb 2012
 • crearea bazei de date a asociatiilor si a membrelor acestora de catre A.F.I.R.-Galati
 • organizarea unui seminar in perioada 15 octombrie a.c. pe teme de comunicare si advocacy - organizator A.F.A.R - Timisoara, locatia va fi propusa de A.F.I.R.-Bucuresti, lector propus Corina Dragomirescu
 • organizare seminar - Tinuta in afaceri - organizator A.F.A.R - Timisoara, in prima saptamana din iulie, la Timisoara
 • link-uri intre site-urile asociatiilor si site-urile membrelor asociatiilor, propunere a A.F.A.F.C.I – Brasov - Carmen Mezei
 • prezentare lunara a unei asociatii pe site-ul C.A.F.A. - luna iulie A.F.A NV - Cluj, luna august A.F.A Calarasi, urmand sa anunte si celelalte asociatii.
 • intalniri cu agentii ale imm-urilor;
 • sprijin pentru parteneriate de afaceri cu Canada - Luminita Sambotin


La finalul conferintei au fost inmanate fiecarei delegatii cate un album cu imagini din Galati, album oferit cu sprijinul Consiliului Judetului Galati, precum si carti postale cu imagini ale Muzeului de Istorie.

Partenerii acestui eveniment : Primafarm, Sciomed, Wellness Club, Artcom, Electric Diamses, au oferit premii la tombola de carti de vizita.

Pe perioada conferintei a fost organizata o expozitie de produse ale femeilor de afaceri din Galati.

Participantele au multumit membrelor A.F.I.R Galati pentru ospitalitate si au apreciat reusita evenimentului.

 

Secretariat CAFA

4 Iunie 2011