Text Size
Luni, Ianuarie 22, 2018
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri
Stiri si evenimente Stiri si evenimente "Proiectul Stagii de practica " parteneriat AFAFCI - AIESEC Brasov

Programul “Noua ne pasa” – Stagii de practica pentru studenti

Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi din Braşov  (AFAFCI ) în parteneriat activ cu AIESEC Brasov continua proiectul “Stagii de practica pentru studenti”

Joi, 9 iunie 2011, ora 17.00 a avut loc prima intalnire, pe acest an, dintre membrele AFAFCI si studentii brasoveni, in cadrul Proiectului “Stagii de practica”, demarat in 2010. Evenimentul a fost gazduit de Camera de Comert si Industrie Brasov si s-a desfasurat sub forma unui dialog intre 30 de studenti ai Universitatii Transilvania si 12 membre AFAFCI care au solicitat studenti in practica, dar si care au avut experienta in acest sens, in anul care a trecut.

Intalnirea a reprezentat o continuare a evenimentului “Frumusetea Afacerilor”, organizat in aceeasi formula, in 3 mai 2010 si un rezultat al Mesei rotunde cu tema “Retentia tinerilor de valoare  in Brasov, dar mai ales in Romania”, 8 iunie 20101, la care au participat membre AFAFCI, conducerea AIESEC, cadre universitare de la Universitatea “Transilvania” si reprezentanti ai Colegiului National Economic ”Andrei Barseanu”.

 

Agenda intalnirii privind Stagiile de practica a cuprins feedback-ul angajatorilor legat de stagiile desfasurate in anul ce a trecut, de asemenea enuntarea responsabilitatilor generale pe care le va avea studentul in practica in cadrul companiilor respective care ii asteapta, precum si dialoguri/interviuri intre studenti si angajatori, pentru a eficientiza procesul de recrutare.

 

Feedback-ul membrelor AFAFCI, legat de stagiile de practica, a creionat profilul sablon al studentului, care ar trebui sa dea dovada de responsabilitate, implicare, disponibilitatea de a face schimb de experienta cu angajatorul, pentru ca la sfarsitul perioadei de practica, colaborarea sa fie una de tip castig-castig.

 

In cadrul acestui proiect, studentii au ocazia sa interactioneze direct cu mediul business, intr-un cadru mai putin formal. Ei s-au declarat incantati de aceasta oportunitate, de modul in care s-a desfasurat intalnirea si au vazut in alta lumina ideea de stagiu de practica, venita si din partea potentialului angajator, nepunandu-se accentul pe remuneratie ci mai degraba, pe experienta dobandita si aplicabila la un viitor loc de munca.  Studentii au apreciat deschiderea membrelor AFAFCI, in ceea ce priveste colaborarea de tip castig – castig, pe care si-o propun in interactiunea cu stagiarii si promovarea gandirii pe termen lung ca si factor important pentru reusita. Studentii si-au manifestat interesul si nerabdarea de a desfasura stagii de practica pe diferite domenii: marketing, contabilitate, turism, IT, resurse umane etc.

 

AFAFCI este un partener constant, de traditie al AIESEC Brasov si sprijina aceasta asociatie a studentilor, atat la nivelul Asociatiei  Femeilor de  Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi Brasov, cat si individual, prin companiile membrelor.

 

Testimoniale studenti post eveniment:

 

"A fost o ocazie foarte bună pentru studenți în gasirea unui stagiu de practică pe domeniul dorit. A fost foarte eficient, foarte bine organizat. " Cătălin Ionașcu, student

"Evenimentul a fost bine structurat și a oferit șansa studenților de a vedea și din alta lumina ideea de practică profesională, mai exact din perspectiva potențialului angajator, fără să se pună accentul pe o remunerație , ci pe experiența dobândita în perioada practicii, care poate apoi fi aplicată la un viitor loc de muncă, chiar în cadrul firmei în care studentul a facut practica.

În acest fel s-a promovat un aspect care lipsește multor studenți și anume gândirea pe termen lung." Vlad Falon, membru AIESEC Brașov

”Având în vedere că astăzi a fost prima dată când am avut plăcerea de a participa la un asemenea eveniment, pot să spun că am rămas plăcut surprinsă de deschiderea cu care ne-au primit doamnele de la AFAFCI. A contat foarte mult faptul că în prima parte am auzit părerile tuturor cu privire la subiectul de bază al întâlnirii și după am avut ocazia de a intra în contact direct cu posibilii angajatori. Mă declar mulțumită de ofertele propuse și aștept cu nerăbdare să îmi încep activitatea în stagiul ales.” Mariana Boboc, Studentă